16.6 C
Amsterdam

Video: ambtenaar Marokkaanse consulaat in Amsterdam scheldt rij uit

Lees meer

Op social media gaat een video rond van hoe een ambtenaar van het Marokkaanse consulaat in Amsterdam compleet uit zijn dak gaat tegen wachtende Marokkaanse Nederlanders.

De video toont dat de ambtenaar de toegang blokkeert voor Marokkaanse Nederlanders die het consulaat in willen. Het is onduidelijk wat er daarvoor is gebeurd of gezegd.

De medewerker laat weten dat alleen mensen op afspraak erdoor mogen. Hij zegt ook ‘Laat ons ons werk doen.’ Dat komt hem op de woorden ‘Rot op, man’ te staan vanuit iemand in de rij. Daarop gaat de ambtenaar tekeer tegen de verantwoordelijke.

Anderen willen hem tot rede brengen, maar de ambtenaar laat zich niet tegenhouden en begint ook anderen uit te schelden. Onder meer ‘Kanker op’, ’tyfushond’ en ‘kankerhond’ passeren de revue, evenals Arabische krachttermen die zich laten vertalen als onder meer ‘Donder op’ en ‘Hoerenkind’.

Waarschijnlijk willen de wachtenden hun documenten in orde maken om deze zomer op vakantie te kunnen naar Marokko. Op social media doen de laatste tijd veel Marokkaanse Nederlanders hun beklag over lange wachttijden, onduidelijkheid en onbereikbaarheid van de consulaten.

- Advertentie -