18.9 C
Amsterdam

VS: rijke Republikeinse donor beticht van geven racistisch huisfeestje

Lees meer

Mary Nicosia, een rijke socialite uit Rochester in de Amerikaanse staat New York, ligt onder vuur vanwege het organiseren van een wel heel apart Juneteenth-feestje. Juneteenth is het Amerikaanse Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd.

Het gewraakte feestje werd begin juli bij haar thuis gevierd. Het gazon was versierd met Juneteenth-vlaggen, maar ook met kartonnen figuren van oud-president Donald Trump. Op het menu stond Kentucky Fried Chicken – ten tijde van de slavernij aten zwarte mensen vaak gefrituurde kip – en Hennessy’s cognac, een cognac die populair is bij Afro-Amerikanen.

Er ontstond ophef over het feestje. Een brandweercommandant van Rochester nam een Afro-Amerikaanse collega mee, maar die vond de ‘humor’ van de Trump-aanhangers nogal smakeloos.

Te midden van alle commotie organiseerden Mary Nicosia en haar man een persconferentie om hun naam te zuiveren. Hoewel ze zei dat het feestje niet racistisch was bedoeld, gaf ze – tot verbazing van de aanwezige pers – toe dat ze wel eens racistische berichten had getwitterd onder een parodie-account. Ze bood hiervoor haar verontschuldigingen aan.

Mary Nicosia en haar man zijn schatrijk en hebben in 2020 geld gedoneerd voor de verkiezingscampagne van Donald Trump. Ook doneerden ze geld voor lokale politici. Enkelen hebben nu aangeven nieuwe donaties van het stel niet meer op prijs te zullen stellen.

- Advertentie -