0.9 C
Amsterdam

‘Wappie’ noemt Joodse restaurantbaas een nazi, krijgt aangifte aan broek

Lees meer

Een corona-demonstrante heeft de Joodse bedrijfsleider van een Amsterdams restaurant voor ‘nazi’ en ‘NSB’er’ uitgemaakt, omdat ze niet naar de wc mocht zonder QR-code. Dit zegt de bedrijfsleider.

‘Meneer beweert dat hij van Joodse afkomst is, nou, dan heeft hij niets geleerd van de Tweede Wereldoorlog!’, roept de vrouw hem nog na op een video van het incident, dat zondagmiddag is gebeurd. Daarna vertrekt ze – zonder haar eten en drinken op het terras te betalen.

In het filmpje valt te zien dat de vrouw en anderen heftig tekeergaan tegen de bedrijfsleider, waar ze ook de Tweede Wereldoorlog erbij halen. ‘Toen werden er ook mensen buitengesloten’, zegt een van hun.

Ze vinden het onverkwikkelijk dat ze wel op het terras mochten eten en drinken, maar binnen geen plasje mochten doen zonder coronapas. De bedrijfsleider zegt dat het nou eenmaal de regels zijn en ze dit ‘van tevoren al wisten’.

Hij vermoedt ook een ‘vooropgezet plan’, omdat er ‘gelijk mensen klaarstonden om het spektakel te filmen’.

Opvallend is ook dat de herrieschoppers niet hebben betaald. ‘Als wij niet mogen plassen, dan gaan we ook niet betalen’, valt te horen, waarop de bedrijfsleider bekendmaakt dat hij ze vanwege diefstal gaat aangeven bij de politie.

- Advertentie -