13.7 C
Amsterdam

Weense hijabi-influencer aangevallen: ‘Bespuugd, geslagen en hijab afgerukt’

Lees meer

De islamitische influencer Baraa Bolat (26) uit het Oostenrijkse Wenen is vrijdag aangevallen door een medepassagier in de bus.

‘Ze begon mij zomaar aan te vallen te bespugen’, vertelt Bolat aan de Oostenrijkse nieuwswebsite Heute.

Nadat ze was uitgestapt, was Bolat nog niet van haar belaagster af. De vrouw trok de hijab van Bolats hoofd en sloeg haar, vertelt ze.

Vervolgens schreeuwde de vrouw ze tegen Bolat dat ze ‘terug’ moest naar haar Turkije. ‘Ook al ben ik niet eens Turks’, vertelt de in Wenen geboren en getogen Bolat.

Bolat is teleurgesteld in haar medepassagiers, die niet zouden hebben ingegrepen: ‘Niemand heeft morele moed getoond.’

De Weense influencer deelde haar verhaal met haar 138.000 volgers. De vrouw die haar had aangevallen staat bekend als een fervente moslimhater, schrijft zij erbij.

Het voorval krijgt veel aandacht in de Turkse media, die dit incident in verband brengen met de controversiële Oostenrijkse ‘islamkaart’. Op deze website staan de namen en locaties van meer dan 620 moskeeën, verenigingen en functionarissen en hun mogelijke connecties in het buitenland vermeld.

Het Oostenrijkse moslimhaat-meldpunt krijgt steeds meer voorvallen van moslimhaat binnen. In 2020 werden er zo’n 1.400 aanvallen gemeld, en dit jaar zijn dat er al ruim 30 procent meer.

In meer westerse landen is sprake van groeiende moslimhaat, zoals in Canada waar deze zomer een moslimfamilie in werd vermoord bij een aanslag.

- Advertentie -