13.1 C
Amsterdam

Chris Aalberts nieuwe columnist bij de Kanttekening

Lees meer

Chris Aalberts is journalist, auteur en universitair docent. Voor de Kanttekening zal hij een maandelijkse column schrijven.

Chris Aalberts schrijft columns en analyses voor de opinie- en nieuwssite ThePostOnline en is columnist bij het Haarlems Dagblad. Hij is daarnaast politiek commentator voor BNR Nieuwsradio.

Aalberts doceert politieke communicatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is auteur van een aantal boeken over politiek, waaronder Achter de PVV: waarom burgers op Geert Wilders stemmen (2012), De puinhopen van rechts: de partijen van Pim, Rita en Hero (2015) en Brusselse logica: hoe (on)logisch de EU werkt (2017).

Op dit moment is hij bezig met een boek over Forum voor Democratie van Thierry Baudet. FvD-Kamerlid Theo Hiddema noemt Aalberts de ‘partijchroniqueur van FvD’.

Naast zijn columns doet Aalberts voor de Kanttekening de komende tijd maandelijks onderzoek naar onder meer nieuwe partijen als DENK en BIJ1: wat is nu precies hun toegevoegde waarde?

Aalberts’ eerste column verscheen vandaag. Daarin schrijft hij dat Sylvana Simons en haar partij BIJ1 in de toekomst wel eens veel invloedrijker zouden kunnen zijn dan we nu denken. ‘Wat Geert Wilders en Marianne Thieme kunnen, kan Sylvana Simons ook.’

Nu u hier toch bent...

Goede journalistiek kost geld. Leden en donaties maken onze gebalanceerde berichtgeving over biculturaliteit, zingeving en vrijheid mogelijk. Steun ons daarom als u ons werk belangrijk vindt.

Vertel mij meer!
- Advertentie -