16.6 C
Amsterdam

De Kanttekening pakt uit in ramadan: dagelijks verhaal, wekelijkse podcast

Lees meer

Ramadan mubarak! Tot en met 12 mei schotelt de Kanttekening elke dag inspirerend lees- en luistervoer voor in het teken van de vastenmaand.

Door de coronamaatregelen is er helaas minder gezelligheid mogelijk. Wij willen je daarom een dagelijkse energieboost geven. In de rubriek 30 dagen, 30 vragen vragen wij elke dag een Nederlandse moslim: hoe beleef jij de vastenmaand in coronatijd?

Vandaag stelt journalist Hoda Hamdaoui een vraag aan Dimple Sokartara. Zij is initiatiefnemer van Ivtar, dat moslims en niet-moslims samenbrengt voor het verbreken van het vasten – iftar – met een verantwoorde en vegetarische maaltijd. Hoe doet zij het deze ramadan qua gasten uitnodigen? Lees hier haar antwoord.

Nu we Dimple hebben geïntroduceerd: zijzelf verzorgt wekelijks de podcast Ramadan Stories. Daarin spreekt zij moslims en experts over ramadan en kinderen, gezondheid, corona en het vieren van Eid ul Fitr, ofwel het Suikerfeest. Elke vrijdag online!

Nu u hier toch bent...

Goede journalistiek kost geld. Leden en donaties maken onze gebalanceerde berichtgeving over biculturaliteit, zingeving en vrijheid mogelijk. Steun ons daarom als u ons werk belangrijk vindt.

Vertel mij meer!
- Advertentie -