19.2 C
Amsterdam

Amsterdamse burgemeester bezoekt Holocaustoverlevende die werd uitgescholden

Lees meer

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, ging maandag op bezoek bij de Holocaustoverlevende Rudie Corissos (1939). De oude man en zijn achterkleindochtertje werden bij de opening van het Holocaustmuseum afgelopen zondag uitgefoeterd door Palestina-demonstranten. Maar daarmee is de kous niet af. De Kamer wil een debat over de zogenoemde ‘antisemitische demonstratie’. Zo meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

‘Ik heb ze laten weten hoe afschuwelijk en onrechtvaardig ik dat vind’, schrijft Halsema op Instagram na het bezoek aan de Holocaustoverlevende Corissos. Ze laat ook weten dat er nooit een excuus kan zijn voor antisemitisme.

De burgemeester kreeg na de demonstratie afgelopen zondag veel kritiek te verduren omdat de demonstranten zo dicht bij het museum konden komen. De leider van de PVV suggereerde zelfs dat Halsema dit toestond vanuit extreem-linkse politieke overwegingen Demissionair premier Rutte vond dat te ver gaan en nam het op voor Halsema.

Toch is de Kamer niet klaar met de gebeurtenissen van zondag en wil een debat over het demonstratierecht. Die zou al op voorhand ingeperkt moeten kunnen worden, omdat demonstraties ‘te vaak uit de hand lopen’. Ook wil de Kamer dat het mogelijk wordt dat er in de toekomst harder ingegrepen wordt.

- Advertentie -