14.3 C
Amsterdam

BIJ1 roept strandclub via mailactie op: cancel congres ‘fascistische’ FvD-jeugd

Lees meer

BIJ1 Den Haag wil niet dat JFVD, de jongerenbeweging van Forum voor Democratie, een congres houdt in een Scheveningse strandclub. BIJ1 vraagt mensen de club een mail te sturen om het congres af te blazen.

Komende zondag wil JFVD haar eerste lustrum organiseren in een strandclub in Scheveningen. Maar BIJ1 Den Haag wil dit feestje voorkomen, omdat JFVD zich volgens BIJ1 schuldig maakt aan ‘racisme en fascisme’. Als het evenement niet wordt gecanceld, is de strandtent ‘medeplichtig’.

Kandidaat-bestuurslid Yuval Gal van BIJ1 Denk Haag vindt dat de JFVD-bijeenkomst niet past bij een inclusieve stad die veilig is voor minderheden. Deze bijeenkomst brengt minderheden in gevaar’, zegt Gal tegen Omroep West.

‘Die bijeenkomst brengt mensen in gevaar. Mensen die er openlijk uitzien als moslim of jood zouden zich niet veilig kunnen voelen als daar honderden aanhangers voor Forum voor Democratie zijn’, aldus Gal. En ‘plekken als een strand moeten veilig zijn’.

JFVD-bestuurslid Tom Russcher vindt het kwalijk dat BIJ1 een ‘hardwerkende ondernemer’ lastigvalt. ‘Deze oproep is onderdeel van de cancelcultuur. Het gebeurt steeds vaker dat locaties die wij huren mails krijgen met een oproep om het af te zeggen. Heel jammer.’

- Advertentie -