18 C
Amsterdam

Britse premier ontslaat minister Suella Braverman

Lees meer

De Britse premier Rishi Sunak heeft minister van Buitenlandse Zaken Suella Braverman ontslagen. Ze wordt opgevolgd door oud-premier David Cameron.

De uiterst rechtse Braverman was onder vuur komen te liggen, nadat ze in een opinieartikel kritiek had geleverd op het optreden van de politie tijdens pro-Palestijnse demonstraties.

‘Rechtse en nationalistische demonstranten die zich schuldig maken aan agressie worden terecht stevig aangepakt. Maar pro-Palestijnse meutes die vrijwel hetzelfde gedrag laten zien worden grotendeels met rust gelaten, ook als ze duidelijk de wet overtreden.’

Critici vinden dat Braverman olie op het vuur gooide met haar artikel. Volgens Britse media is het artikel ook een van de redenen waarom Sunak Braverman ontslagen heeft.

Eerder al lag Braverman onder vuur vanwege haar ultrarechtse standpunten en beleid. Zo beweerde ze dat de zogenoemde ‘grooming gangs’, bendes van jonge mannen die meisjes seksueel misbuiken, voor het overgrote deel zouden bestaan uit mannen van Pakistaanse afkomst. Eerder wilde ze vluchtelingen deporteren naar Rwanda, een plan waar mensenrechtenorganisaties stevige kritiek op hadden.

Bravermans opvolger, David Cameron, was van 2010 tot 2016 premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij mag nu het stokje overnemen.

- Advertentie -