13.1 C
Amsterdam

Canada: man valt hijabi’s aan met mes

Lees meer

In Canada heeft een gemaskerde man twee jonge moslima’s aangevallen die een hoofddoek droegen. Hij sloeg de een bewusteloos en viel de ander aan met een mes.

Het  voorval vond woensdag rond het middaguur plaats in St. Albert, in de staat Alberta. Het wordt door de politie onderzocht als haatmisdrijf.

De man zou een racistische scheldpartij op hen hebben losgelaten en daarna een van de vrouwen bij haar hijab hebben gepakt en haar op de grond hebben geduwd, waardoor ze bewusteloos raakte.

Vervolgens toverde hij een mes tevoorschijn en sloeg hij de tweede vrouw neer. Hij hield zijn mes tegen haar keel, terwijl hij beide vrouwen bleef uitschelden. Het waren volgens de politie anti-islamitische opmerkingen.

Hierna sloeg de man op de vlucht. De eerste vrouw liep verwondingen op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De tweede vrouw liep lichte verwondingen op en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De verdachte, een witte man van ongeveer vijftig jaar oud, is nog niet in de kraag gevat.

De aanval op de twee vrouwen is de tweede aanslag op moslims in Canada in korte tijd. Op 6 juni reed Nathaniel Veltman (20) vier moslim dood in Londen, Ontario.

- Advertentie -