14.4 C
Amsterdam

Eerste asielzoekers verlaten noodopvang in Kijkduin

Lees meer

‘Ik heb geen enkel probleem gehad. Het is een zeer vriendelijke gemeenschap. Het zijn angsten die je jezelf inbeeldt,’ zegt een man tegen Omroep West over het vertrek van twintig asielzoekers uit een hotel in Kijkduin. De asielzoekers werden eind november tijdelijk in de badplaats gehuisvest omdat er geen plek was in het aanmeldcentrum in Ter Apel.

In november zorgde PVV-leider Geert Wilders, die hoogstpersoonlijk een bezoekje bracht aan de badplaats, nog voor veel onrust in de Haagse badplaats. Nergens voor nodig geweest, blijkt nu volgens bewoners. De eerste asielzoekers die in het hotel op Kijkduin zaten zijn alweer vertrokken.

‘Niemand heeft gevraagd dat Wilders hier destijds is komen kijken en dat was echt alleen leuk voor hemzelf,’ aldus een bewoner. Een andere vrouw die bij een kledingzaak in de buurt van het hotel werkt bevestigt dat alles ‘goed’ is verlopen. ‘We hebben geen enkele overlast ervaren van de mensen uit het hotel. Je merkte dat er regelmatig klanten kwamen vragen of wij er iets van hebben gemerkt, maar dat is niet zo,’ zegt ze tegen Omroep West.

Volgens het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) gaan de overige honderd asielzoekers de komende anderhalve week weg, meldt Omroep West.

Ome Willem’, oftewel de oud-acteur Edwin Rutten die in Kijkduin woont vond alle ophef toentertijd al op weinig inhoudelijks gebaseerd.

‘Waar winden we ons nou over op? Als er zorgen zijn, dan zou ik die zorgen graag willen horen. Maar niet eerst gaan profileren, van er zullen vast problemen zijn. Nee, laten we eerst kijken of die zorgen nou echt zijn’, zei hij destijds bij het praatprogramma Op1.

- Advertentie -