17.1 C
Amsterdam

Israël beantwoordt raket uit Libanon met artillerievuur

Lees meer

Vandaag heeft het Israëlische leger Zuid-Libanon met artillerievuur bestookt, in reactie op een raket vanuit die regio. De raket kwam terecht in een open gebied in Israël, vlak over de grens met Libanon.

Het Libanese leger zegt dat Israël vijftig artilleriegranaten heeft afgevuurd op verschillende Libanese steden nabij de zuidelijke grens met Israël.

Na de Israëlische beschietingen lieten VN-vredestroepen in het zuiden van Libanon sirenes loeien terwijl het Libanese leger troepen stationeerden, aldus de Arabische nieuwszender al Jazeera.

Het Israëlische leger zegt open gebieden nabij de plek waar de raket vandaan kwam te hebben gebombardeerd, evenals een ‘infrastructureel doel’. Israël denkt dat Palestijnse militanten achter die aanval zitten. ‘Wij geloven dat dit verband houdt met de islamitische heilige maand ramadan en de rellen op de Tempelberg’, zegt een legerwoordvoerder.

De afgelopen twee weken hebben er botsingen plaatsgevonden tussen Palestijnen en de Israëlische politie in de Al Asqa-moskee, de op twee na meest heilige plaats van de islam.

De Israëlische politie zou te weinig doen om Joodse extremisten tegen te houden, die willen bidden op het complex. Israël heeft met Jordanië, dat het complex beheert, afgesproken dat alleen moslims er mogen bidden.

Minstens 57 Palestijnen raakten vrijdag gewond bij confrontaties met de Israëlische politie op het Al-Aqsa-complex, meldde het internationale persbureau Reuters.

Palestijnen en moslims over de hele wereld zijn woedend over het Israëlische optreden in en rond de Al Aqsa-moskee, dat ze zien als een flagrante provocatie.

De vrees bestaat dat de spanningen zullen leiden tot een herhaling van de gebeurtenissen van vorig jaar, toen Israël en Hamas een 11-daagse oorlog voerden.

- Advertentie -