11.2 C
Amsterdam

Marokko wil een ‘internationale dag tegen islamofobie’

Lees meer

Marokko wil via de Verenigde Naties een wereldwijde ‘dag tegen islamofobie’ in het leven roepen. Dit melden bronnen uit het Marokkaanse parlement, aldus het Marokkaanse medium 360.

Het Marokkaanse parlement zou al maanden bezig zijn om dit voorstel voor te bereiden, dat in de VN-vergadering ingediend moet gaan worden.

Het initiatief is reactie op de groeiende moslimhaat in de wereld. Vandaag overlegt het Marokkaanse parlement met ambassadeurs van andere islamitische landen over de in te dienen VN-motie.

De anti-islamofobiedag zou moeten draaien om verdraagzaamheid en het samen leven met elkaar. Dit past bij de buitenlandse politiek die Marokko uitdraagt. Het land zegt een tolerante islam te willen promoten en voor dialoog met andere religies te zijn.

Critici wijzen er daarentegen op dat Marokko de mensenrechten schendt. Zo zitten de leiders van de Rif-beweging in de gevangenis, wordt de persvrijheid beknot en maakt de regering nauwelijks werk van het verbeteren van de vrouwenrechten in het land, ondanks alle mooie woorden.

- Advertentie -