22.9 C
Amsterdam

Moskeeën willen naar de rechter vanwege spionageschandaal

Lees meer

Verschillende moskeekoepels willen naar de rechter stappen. Dit, vanwege de undercoveronderzoeken door het bedrijf NTA in opdracht van sommige Nederlandse gemeenten en betaald door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Het gaat om Federatie Islamitische Organisaties, Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden, Samenwerkende Moskeeën Brabant en Zeeland en Samenwerking Moskeeën Limburg.

‘Wij zijn overrompeld met vragen en verontrustende reacties van burgers en moskeebestuurders. De onrust en verbijstering is enorm, want wat sommige gemeenten hebben gedaan is on-Nederlands. Iedereen behoort in dit land zich aan de wet te houden, ook de overheid. Sterker nog, vooral de overheid.’

De moskeekoepels verkennen de mogelijkheden om aangifte te doen tegen de betrokken partijen. Ook zullen ze een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de Nationale Ombudsman. Ze zijn een crowdfundingsactie gestart om dit alles te kunnen bewerkstelligen. Doel is om 100.000 euro op te halen. De teller staat nu op nog geen 4.000 euro.

‘Wij roepen iedereen op die zich zorgen maakt over onze democratische rechtsstaat om dit initiatief te steunen. We moeten niet in een land willen leven waarin straffeloos de rechten van een minderheid grof geschonden worden.’

- Advertentie -