18.9 C
Amsterdam

Ook Marokko op slot om dreigende corona-klap

Lees meer

Marokko zegt nog weinig coronagevallen te hebben, maar neemt nu in navolging van veel Europese landen de nodige maatregelen. Dit schrijft Morocco World News.

Eerder werd al bekend dat sinds vandaag Marokkaanse kindercrèches, scholen en universiteiten gesloten zouden zijn. Nu komen daar ook nog eens alle moskeeën en andere openbare gelegenheden als horecazaken, badhuizen en theaters bij. Supermarkten en winkels blijven open.

De Marokkaanse koning Mohammed VI maakt tevens meer dan 10 miljard dirham – ongeveer een miljard euro –  vrij voor een speciaal ‘corona-fonds’. Dit fonds moet de kosten dekken die gemaakt gaan worden vanwege de verspreiding van het coronavirus en economische sectoren helpen die het hardst getroffen worden.

Officieel zijn er in Marokko nu 29 mensen besmet met COVID-19. Eén van de besmette mensen is transportminister Abdelkader Amara. Volgens het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid is de kans op een grote corona-ramp in Marokko klein.

De Marokkaanse regering roept haar onderdanen op de coronacrisis serieus te nemen. Mensen moeten goed hun handen wassen met zeep en water, lichamelijk contact met anderen vermijden en contact met kwetsbare groepen – zoals ouderen – zo veel mogelijk vermijden.

Ook zijn alle internationale vluchten geannuleerd tot nader orde. Daarom zijn veel Nederlandse toeristen gestrand in Marokko. De Nederlandse ambassade kondigde gisteren aan alsnog twee vluchten naar Nederland in te zetten, maar het is onzeker of iedereen mee kan.

- Advertentie -