Ook Marokko op slot om dreigende corona-klap

Lees meer

Marokko zegt nog weinig coronagevallen te hebben, maar neemt nu in navolging van veel Europese landen de nodige maatregelen. Dit schrijft Morocco World News.

Eerder werd al bekend dat sinds vandaag Marokkaanse kindercrèches, scholen en universiteiten gesloten zouden zijn. Nu komen daar ook nog eens alle moskeeën en andere openbare gelegenheden als horecazaken, badhuizen en theaters bij. Supermarkten en winkels blijven open.

De Marokkaanse koning Mohammed VI maakt tevens meer dan 10 miljard dirham – ongeveer een miljard euro –  vrij voor een speciaal ‘corona-fonds’. Dit fonds moet de kosten dekken die gemaakt gaan worden vanwege de verspreiding van het coronavirus en economische sectoren helpen die het hardst getroffen worden.

Officieel zijn er in Marokko nu 29 mensen besmet met COVID-19. Eén van de besmette mensen is transportminister Abdelkader Amara. Volgens het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid is de kans op een grote corona-ramp in Marokko klein.

De Marokkaanse regering roept haar onderdanen op de coronacrisis serieus te nemen. Mensen moeten goed hun handen wassen met zeep en water, lichamelijk contact met anderen vermijden en contact met kwetsbare groepen – zoals ouderen – zo veel mogelijk vermijden.

Ook zijn alle internationale vluchten geannuleerd tot nader orde. Daarom zijn veel Nederlandse toeristen gestrand in Marokko. De Nederlandse ambassade kondigde gisteren aan alsnog twee vluchten naar Nederland in te zetten, maar het is onzeker of iedereen mee kan.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Tot wie kunnen Marokkanen zich wenden voor financiële steun. Ik ken een aantal mensen in Marokko die nu niet kunnen werken omdat hun zaak gesloten is. In Marokko kent men geen sociaal vangnet zoals wij dit wel in Nederland hebben. Dus wat kunnen zij nu doen en welke aktie moeten zij ondernemen.

    Met vriendelijke groet
    Christel van den Bergh

  2. Christel, ik zit met dezelfde vraag. Samen met mijn dochter heb ik, net voor het luchtruim naar Marokko dicht ging, Marrakech bezocht en daar zeer vriendelijke mensen ontmoet. Onze gids naar het Atlasgebergte, de man van het eetkraampje, waar komen zij nu van rond? Wat is er voor hen geregeld of hoe kan ik ze op een veilige manier supporten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here