17.9 C
Amsterdam

Ook moskee in Vlissingen ontvangt tekening met poppetje aan galg

Lees meer

Afgelopen week heeft ook een moskee in Vlissingen een dreigbrief gekregen met een poppetje dat bungelt aan de galg. Eerder kregen moskeeën in Oosterhout en Zeist dezelfde brief. Dit schrijft de Provinciale Zeeuwse Courant.

In de brief staat een poppetje dat aan een galg is opgehangen, met de tekst ‘ISLAM’ ernaast. De Provinciale Zeeuwse Courant meldt dat op de envelop een niet bestaand postbusnummer uit Amsterdam staat en dat ‘Kick Out’ de afzender is.

Aanvankelijk wilde het bestuur van de Touba-moskee in Vlissingen de brief weggooien. Maar toen het bestuur hoorde dat moskeeën in Oosterhout en Zeist ook deze brief hadden ontvangen, besloot men om actie te ondernemen.

Bestuurder Fikri Bouzambou zegt tegen de Provinciale Zeeuwse Courant: ‘Je zou uit de brief kunnen herleiden dat de islam aan de galg gehangen wordt. We willen het niet groter maken dan het is, maar we moeten elke dreigement, hoe klein ook, serieus nemen.’

Het bestuur heeft besloten om aangifte te doen. Ook de moskeeën in Oosterhout en Zeist, die dezelfde brief hebben ontvangen, deden aangifte.

Vier jaar geleden besloot de Touba-moskee camera’s te plaatsen. Dit gebeurde nadat op internet de oproep werd gedaan om moskeeën in de brand te steken.

- Advertentie -