13.1 C
Amsterdam

Paus beschuldigt Israël van terroristische tactiek

Lees meer

Paus Franciscus heeft Israël beschuldigd van ‘terroristische tactiek’. Het Israëlische leger doodde twee christelijke vrouwen in een kerk in Gaza dit weekend.

Afgelopen zondag, tijdens zijn wekelijkse zegen, verwees de paus naar de verklaring van het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem over het incident, waarbij twee christelijke vrouwen omkwamen. Volgens het Latijns Patriarchaat, de katholieke autoriteit in Israël, doodde een Israëlische sluipschutter de twee vrouwen. Zeven anderen raakten gewond.

‘Ik blijf zeer ernstig en pijnlijk nieuws uit Gaza ontvangen’, zei de paus. ‘Ongewapende burgers zijn het doelwit van bombardementen en schietpartijen. En dit gebeurde zelfs binnen het parochiecomplex van de Heilige Familie, waar geen terroristen zijn maar gezinnen, kinderen, mensen die ziek of gehandicapt zijn en nonnen. Sommigen zouden zeggen: ‘Het is oorlog. Het is terrorisme.’ Ja, het is oorlog. Het is terrorisme.’ 

Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het incident wordt onderzocht. Hij wil geen commentaar geven op de kritiek van de paus. Het Israëlische leger zegt zich alleen op terroristen te richten, niet op burgers. 

Sinds 7 oktober zijn er meer dan 18.000 Palestijnse burgers omgekomen als gevolg van Israëlische aanvallen, waaronder duizenden vrouwen en kinderen.

- Advertentie -