14.1 C
Amsterdam

Ramen moskee Culemborg ingeslagen

Lees meer

‘De schrik zit er goed in bij de Culemborgse islamitische gemeenschap’, schrijft Fouad Sidali, fractievoorzitter van de PvdA Haarlemmermeer op X. In de nacht van zaterdag op zondag zijn maar liefst tien ramen van de Imami Azammoskee in Culemborg ingegooid. Een 41-jarige man is aangehouden door de politie. Zo meldt Omroep Gelderland

Volgens Selcuk Demirici van het bestuur van de moskee, zou het om een bekende van de politie gaan. ‘Een verward persoon, zo vertelde men. Wij hebben geen idee van de motieven. Op de beelden is te zien dat deze persoon over het hek klimt en met een voorwerp op de ruiten begint te slaan’, aldus Demirci tegen Omroep Gelderland.

‘We maakten ons in eerste instantie vooral zorgen om de imam en zijn gezin, zij wonen bij de moskee en moeten veilig zijn,’ vertelt Demirci die daaraan toevoegt dat ze al weken mailtjes krijgen over bedreigingen die samenhangen met de oorlog in Israël.

Trouwcolumniste Emine Ugur maakt zich zorgen. ‘Ramen zijn binnen een dag te repareren, maar hoe gaan we het onderlinge vertrouwen herstellen? Hoe zorgen we ervoor dat groepen niet tegen elkaar worden uitgespeeld’, vraagt ze op X.

- Advertentie -