13.7 C
Amsterdam

Schandaal in Suriname: partij Bouterse negeert lockdown en voert campagne

Lees meer

De NDP-partij van de Surinaamse president Desi Bouterse lijkt geen boodschap te hebben aan de regels die wel voor de rest van het land gelden.

Suriname is weer corona-vrij, zegt de regering van Bouterse. Maar de regering is bang dat mensen die illegaal de grens oversteken voor nieuwe besmettingen zorgen en heeft daarom een totale lockdown van de grensrivieren afgekondigd.

Juist bij zo’n grensrivier gebeurde iets opmerkelijks: in een filmpje is te zien dat er vrachtwagens met voedselpakketten uitgeladen worden. De voedselpakketten bevatten het NDP-logo.

De regering beweert dat het om een actie van de regering gaat en niet om een actie van de NDP. De videobeelden spreken een andere taal: ook de mensen die de voedselpakketten uitladen hebben NDP-partijkleding aan.

Oppositielid Ronnie Brunswijk meldde afgelopen weekend al dat de NDP doorgaat met ‘propaganda’ voeren voor de aankomende verkiezingen van 25 mei. Hij vind dat oneerlijk omdat andere Surinaamse partijen die mogelijkheid op dit moment niet hebben. De NDP gebruikt staatsmiddelen voor haar eigen doeleinden, aldus Brunswijk.

Een maand geleden gingen aanhangers van Bouterses NDP-partij ook al massaal in de fout. Tijdens een ledenvergadering in Paramaribo negeerden de leden het samenscholingsverbod en hielden ze geen afstand.

Iemand die zich onlangs ook niet aan de regels hield was president Desi Bouterse. Een filmpje van Bouterse op een partijbijeenkomst ging onlangs viral in Suriname. Op de beelden is te zien dat Bouterse zich niet hield aan het samenscholingsverbod en social distancing.

- Advertentie -