13.8 C
Amsterdam

Video: Israëlische soldaat schiet Palestijnse vrouw van dichtbij dood

Lees meer

Beelden van hoe op de bezette Westelijke Jordaanoever een Palestijnse vrouw van dichtbij wordt doodgeschoten, lokken veel reacties uit op social media.

Een video laat zien dat de vrouw, de 47-jarige Ghada Sabatin, nabij Bethlehem met één hand omhoog naar de soldaten afloopt. Ze wordt van dichtbij neergeschoten, waarbij ze uiteindelijk ineenzakt. Een omstander probeert later een karton op het lichaam te plaatsen.


Volgens het Israëlische leger naderde de vrouw, die ongewapend bleek, op ‘een verdachte manier’ de soldaten. Ze zou eerst waarschuwingen en een waarschuwingsschot hebben genegeerd.

Haaretz meldt dat de Israëlische strijdkrachten haar eerste hulp hebben aangeboden, voordat ze naar het ziekenhuis werd geëvacueerd en daar is gestorven. Vanuit Palestijnse zijde wordt dit betwist: de Israëliërs zouden haar op de grond dood hebben laten bloeden. Het Israëlische leger heeft een onderzoek naar het voorval gestart.

Sabatin was een alleenstaande moeder van zes kinderen.

Het Israëlisch-Palestijnse conflict is de laatste twee weken weer opgelaaid. Bij meerdere aanslagen door Palestijnen in korte tijd kwamen veertien mensen om.

De Israëlische premier Naftali Bennet spreekt van een golf van terreur. Tegelijkertijd wijst de Palestijnse Autoriteit op Israëlische ‘provocaties’: Israël doet invallen in Palestijnse steden onder het mom van het voorkomen van verdere aanslagen. Bijvoorbeeld in de stad Jenin, waar twee aanslagplegers vandaan kwamen. Bij invallen daar kwamen meerdere Palestijnen om.

- Advertentie -