18.5 C
Amsterdam

Video: ‘Syrische vader gooit van dorst overleden zoontje van bootje’

Lees meer

Op sociale media is een video opgedoken waarin een Syrische migrant het lichaam van zijn door dorst overleden zoontje in de Middellandse Zee zou werpen.

In het filmpje werpt de man, terwijl er islamitische gebeden worden gereciteerd, het kind, dat gewikkeld lijkt te zijn met karton, een reddingsvest en een paarse jas.

Het gruwelijke tafereel speelt zich af op een migrantenboot die onlangs zonder voedsel en benzine kwam te zitten en op het water dobberde, meldt nieuwssite Middle East Eye.

Waar precies de boot zich ophield en wie het kind was, is niet duidelijk.

Volgens gegevens van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR worden de reizen over zee steeds dodelijker’ Vorig jaar werden zo’n 3.231 opvarenden als dood of vermist geregistreerd. In 2020 waren dit er 1.881 in 2020 en 1.510 in 2019.

‘Mogelijk zijn er nog meer overleden of vermist geraakt langs landroutes door de Sahara en afgelegen grensgebieden,’ aldus de Verenigde Naties.

Het wordt voor Syriërs ook steeds onveiliger in een land als Turkije, waarheen meer dan vier miljoen Syriërs de oorlog in hun thuisland hebben ontvlucht. Haat en geweld tegen Syriërs groeit in Turkije zienderogen.

- Advertentie -