21.4 C
Amsterdam

VS: Drie Palestijnse studenten neergeschoten

Lees meer

Zaterdagavond zijn drie Palestijnse studenten neergeschoten in de Amerikaanse staat Vermont. Ze liggen op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens het Arabisch-Amerikaanse Antidiscriminatiecomité (ADC) werden de Palestijnse studenten toen ze op weg waren naar het avondeten neergeschoten door een onbekende schutter in Burlington. De drie – Tahseen Ahmed, Kinnan Abdel Hamid en Hisham Awartani – droegen een keffiyeh (Palestijnse sjaal) en spraken Arabisch. ADC gelooft dat ze zijn neergeschoten omdat de slachtoffers Arabieren zijn, schrijft Middle East Eye.

De Council on American-Islamic Relations (CAIR), de grootste islamitische burgerrechtenorganisatie in de Verenigde Staten, heeft een beloning van 10.000 dollar uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie en veroordeling van de schutters. CAIR wil ook dat de politie onderzoekt of dit een haatmisdrijf betreft.

De aanslag heeft tot een schokgolf gezorgd op universiteiten in de Verenigde Staten. Er zijn veel studenten die voor de Palestijnse zaak demonstreren, in reactie op de Israëlische bombardementen op Gaza en de 75-jarige bezetting van Palestina. Sinds 7 oktober, de dag dat de Gaza-oorlog begon, zijn er meer islamofobe incidenten in de VS. Het bekendste slachtoffer is het zesjarige jongetje Wadea al-Fayoume, dat werd vermoord door zijn huisbaas, omdat hij moslim was.

- Advertentie -