21.2 C
Amsterdam

Yarin Eski nieuwe columnist bij de Kanttekening

Lees meer

Yarin Eski is criminoloog en doceert Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Voor de Kanttekening zal hij een maandelijkse column schrijven.

Tot aan 2017 doceerde Eski aan de John Moores University in Liverpool. Hij promoveerde in 2015 aan de Universiteit van Glasgow. Eind vorig jaar bracht hij de academische bundel Genocide and victimology uit.

Zijn andere wetenschappelijke publicaties omvatten onder meer veiligheid, etnografie, sociaal-culturele aspecten van politiewerk, het gebruik van geweld en de verantwoording daarvan, ondermijning van de democratie en genocide.

Eerder schreef Eski gastcolumns voor de Volkskrant over onder meer de staat van onze universiteiten, rampenverbeelding in films en de explosie in Beiroet. Voor de Kanttekening zal hij zich meer toeleggen op de hedendaagse multiculturele thematiek.

Eski’s eerste column verscheen vandaag. Daarin schrijft hij over het nieuwe immigratierapport van Forum voor Democratie. ‘Deze ideeën vind ik zoveel enger dan JFVD-leden die ietwat prematuur en onbezonnen neonazistische berichtjes naar elkaar appen.’

- Advertentie -