17.2 C
Amsterdam

Zutphen: moskeebezoekers opgeschrikt door hakenkruis op muur

Lees meer

Tegenover de Barbaros-moskee in het Overijsselse Zutphen is gisteren een zwart hakenkruis aangetroffen, meldt de Stentor.

Moskeebezoekers troffen het nazisymbool aan op de muur van een pand tegenover de Turks-Nederlandse moskee. Het was aangebracht met graffiti.

Raadslid Emrah Yildrim, tevens voormalig bestuurder van de moskee, zegt geschokt te zijn. ‘We leven al jarenlang in vrede in Zutphen en dit past daar niet bij.’

Toch kiest de gemeenschap ervoor om het ‘niet groter te maken dan het is’, zegt Yildirim. ‘Zutphen is een multiculturele stad en zeker geen bolwerk van racisme.’

De Barbaros-moskee heeft besloten er geen zaak van te maken. De politie heeft de moskee verzekerd dat de graffiti er zo snel mogelijk vanaf gaat.

Nederlandse moskeeën zijn vaak het doelwit van haat. Organisaties als Pegida en Identitair Verzet voeren actie bij moskeeën. Ook worden moskeeën beklad – in Veenendaal zelfs met maandverband – en ontvangen ze dreigbrieven of bebloede varkenskoppen. De afgelopen tijd ontvingen drie moskeeën een tekening van een poppetje aan galg.

- Advertentie -