20.4 C
Amsterdam

Zwolse moskee dimt gebedsoproep: ‘Willen elkaar niet leven zuur maken’

Lees meer

Stichting Miesbehoel Islam Zwolle heeft in overleg met buren, de wijkmanager en de wijkagent besloten om de gebedsomroep minder ver te laten reiken. ‘We willen elkaar niet het leven zuur maken’, zegt de imam tegen de Stentor.

Vorige maand kreeg de Masdjied-E-Awliya-moskee (foto) in Zwolle een geluidsinstallatie. Vanaf dat moment klonk vier keer per dag luid de gebedsoproep, tot ongenoegen van veel buurtbewoners in de Zwolse wijk De Aa-landen.

Vorige maand zei de imam nog dat de buurt maar rekening met de moskee moest houden, want Nederland is een multicultureel land. Hij zei toen gewoon gebruik te maken van de wettelijke mogelijkheden. Wel gaf hij toe dat hij de buurt misschien wat beter had kunnen informeren hierover.

Na overleg met buurtbewoners, de wijkmanager en de wijkagent is besloten om de speakers naar het dak te draaien, zodat ze minder ver reiken. De imam: ‘We geven de azan (de oproep tot gebed, red.), dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben blij dat we voor deze middenweg hebben gekozen.’

- Advertentie -