14.5 C
Amsterdam

Klachten over Zwolse moskee om gebedsoproep, VVD wil ingrijpen

Lees meer

De nieuwe Zwolse moskee Masdjied-E-Awliya (foto) laat sinds sinds vrijdag elke dag meerdere malen de islamitische gebedsoproep horen. Bewoners storen zich aan het lawaai, schrijft het AD

‘Het is 2021, Nederland is een multicultureel land’, zegt de imam van de moskee tegen het AD. ‘Wij houden rekening met iedereen. Ook met de buurt, door de oproep voor het vroegste ochtendgebed over te slaan. Maar dan moet de buurt ook rekening met ons houden.’

VVD-Kamerlid Bente Becker is het daar niet mee eens. ‘Onze vrijheden zijn er niet om zonder overleg met de buren dagelijks vier keer gebedsoproepen door de straten te laten schallen. Daarom willen VVD en VVD Zwolle dat gemeenten kunnen ingrijpen als gebedsoproepen zorgen voor overlast’, twittert ze.

Dit strookt met het verkiezingsprogramma van de VVD, waarin wordt gepleit voor meer mogelijkheden voor gemeenten om gebedsoproepen te verbieden als deze ‘ongewenste effecten hebben voor de openbare orde, polarisatie versterken of integratie tegengaan’.

Sommige twitteraars reageren als een wesp gestoken op VVD-parlementariër Becker, die zich schuldig zou maken aan ‘PVV-corvee’. ‘Zakken jullie wat in de peilingen dat dit in de strijd gegooid moet worden?’, vraagt een twitteraar zich af. Vanavond gaan VVD-leider Mark Rutte en Geert Wilders, tweede in de peilingen, in debat tegen elkaar op NPO1.

- Advertentie -