11.2 C
Amsterdam

Een gedwongen verblijf in het onvrije nazistische Nederland

Peter Wijninga
Peter Wijninga
Defensiedeskundige. Strategisch analist bij het The Hague Center for Strategic Studies. Voormalig officier van de Koninklijke Luchtmacht.

Lees meer

Open brief aan president Erdogan

Geachte president van Turkije,

Ik vraag me af of u deze brief zult lezen. De bespiegelingen van een bezorgde Nederlander zullen u waarschijnlijk koud laten. Mogelijk zijn ze te fascistisch of zelf nazistisch van aard. In uw ogen dan. Aan de andere kant, er zijn blijkbaar in dit land ook mensen die u maar al te graag op de hoogte houden van wat hier over u en Turkije wordt geschreven en gezegd. Dus ga ik er van uit dat dit verhaal u toch gaat bereiken.

Laat ik eerst stellen dat ik u begrijp. U wilt Turkije laten opstomen in de vaart der volkeren. Per slot van rekening was uw land een beetje een achtergebleven gebied aan de rand van Europa. Een soort ontwikkelingsland, maar dan buiten Afrika. Uw allerarmsten zijn sinds de jaren zestig van de vorige eeuw uitgestroomd over Europa om hier de allerlaagste baantjes te doen. Baantjes waar wij, fascistische westerlingen, onze nazistische neus voor ophalen. We waren maar wat blij met al die gastarbeiders. In Nederland alleen wonen meer dan 400.000 mensen van Turkse afkomst, vaak geboren en getogen in onze nazistische welvaartsstaat, waar de vrijheid van meningsuiting niet gegarandeerd is, waar ze hun godsdienst niet mogen belijden, waar ze hun taal niet mogen spreken, waar ze geen stemrecht hebben, waar hun vrouwen de losbandigheid wordt opgedrongen en waar het Nederlanderschap ze van staatswege wordt opgelegd. Zo zijn wij namelijk. Altijd al geweest. Pure nazi’s.

U bent tamelijk ambitieus. President zijn is blijkbaar niet genoeg. Mogelijk geeft het te weinig voldoening in een parlementaire democratie, wat uw land – althans op papier – nog steeds is. Lastig werken met die oppositie, die lui die alsmaar tegenstemmen. En dan die Koerden! Die moorden er lustig op los, alsof het ze daarom te doen is. Waarschijnlijk ook echte nazi’s. Die lui kunnen zichzelf toch niet regeren? Dat doet u dan toch voor ze? U weet wat goed voor ze is. En dan zijn ze zo ondankbaar! Daarom laat u ze de knoet stevig voelen, vrouwen, kinderen en grijsaards incluis. Je moet het kwaad per slot van rekening met wortel en tak uitroeien!

En die couppoging? Oh ja, die couppoging! Wat erg, hè? Volgens uw eigen zeggen een godsgeschenk, want het stelt u in staat voorgoed een eind te maken aan die Gülen-terroristen. Maar ja, dat zijn ook nazi’s, dus u heeft geen keus. U heeft er inmiddels ruim 134.000 ontslagen en ruim 47.000 gevangengezet. U zult daar op termijn ongetwijfeld de vruchten van plukken. In Irak zijn ze nog steeds niet hersteld van de debaathificatie, waardoor de staat van zijn ruggengraat werd ontdaan. Maar dat is natuurlijk een heel ander verhaal. Want, laten we wel wezen, Iraki’s zijn ook nazi’s.

En nu bent u boos op het nazistisch-fascistische Nederland. Met recht. Uw ministeriële boodschappers hadden terecht ongevraagd toegang geëist tot ons Nederlands grondgebied, zodat ze uw plannen om Turkije naar uw visie te vormen aan hun Turkse landgenoten in Nederland hadden kunnen uitleggen. Voorzien van stemadvies, natuurlijk. Uw onderdanen in Nederland hebben natuurlijk ook veel belang bij een Turkije dat volgens uw visie is gevormd. Daar ligt hun verleden en wie zou nu niet graag vertellen dat die uit het rijke, welvarende Turkije van Erdogan komt? Dat verzacht de pijn van hun gedwongen verblijf in het onvrije, nazistische Nederland. Alle begrip.

En als u uw doel heeft bereikt dan zal het neo-Ottomaanse Turkije weer zo sterk zijn dat het Europa niet meer nodig heeft. Dan kan uw land zijn eigen boontjes doppen. Dus artikel 4 van het Noord-Atlantisch Verdrag hoeft dan in tijd van nood ook niet meer te worden gebruikt om de hulp van de NAVO in te roepen. Dan hoeven die fascisten uit Holland met hun raketafweersystemen ook niet meer te komen om uw volk tegen uw oorlogszuchtige zuiderburen te beschermen. Zoals ze dat in 1991, 2003 en 2013 ook hebben gedaan. Dat kunt u alleen wel af, zonder die Hollandse nasi eh, nazi’s. Dan bent u weer helemaal de baas in uw eigen land. Zoals wij de baas zijn in het onze!

Groet!

Peter Wijninga

Nu u hier toch bent...

Goede journalistiek kost geld. Leden en donaties maken onze gebalanceerde berichtgeving over biculturaliteit, zingeving en vrijheid mogelijk. Steun ons daarom als u ons werk belangrijk vindt.

Vertel mij meer!
- Advertentie -