17.2 C
Amsterdam

Duitsland vraagt Griekenland om meer migranten naar Turkije terug te sturen

Lees meer

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Griekenland verzocht meer moeite te doen om migranten uit het Midden-Oosten naar Turkije terug te sturen.

Ook moet Griekenland beter zijn best doen om te voorkomen dat illegale migranten naar de Griekse eilanden gaan, zegt Duitsland. De situatie op de Griekse eilanden, waar al veel migranten zitten, wordt namelijk steeds schrijnender.

De laatste weken zijn er steeds meer migranten naar de Griekse eilanden gekomen. Zij hopen naar Duitsland, Zweden, Nederland en andere West-Europese landen te kunnen trekken, maar hun reis eindigt vaak al op de eilanden.

In 2016 sloot de EU met Turkije een deal om de stroom van migranten in te perken. Sinds die deel zijn 1.904 migranten terug naar Turkije gedeporteerd, terwijl 24.348 migranten uit Syrië die via Turkije Europa zijn binnengekomen asiel hebben gekregen in EU-landen.

Duitsland is bang dat Turkije weer de grenzen zal opengooien, aangezien Erdogan daar afgelopen weekend weer mee heeft gedreigd. De Turkse president wil in Noord-Syrië een bufferzone opzetten, waar Syrische vluchtelingen uit Turkije naartoe zouden moeten worden gedeporteerd. Noord-Syrië is nu nog in handen van de Koerden.

- Advertentie -