15.1 C
Amsterdam

Spanje sluit zich aan bij genocide-zaak tegen Israël

Lees meer

Spanje sluit zich als eerste Europese land aan bij de zaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen tegen Israël bij het Internationaal Gerechtshof, zo meldt de Turkse krant Daily Sabah.

‘Ons primaire doel is om een eind te maken aan de oorlog en stappen te zetten naar de tweestaten oplossing’, aldus de Spaanse buitenlandminister Jose Manuel Albares. Onlangs maakten Spanje, Ierland en Noorwegen en daarna Slovenië bekend de Palestijnse staat te erkennen.

Aansluiting bij de genocidezaak door Spanje is slecht nieuws voor Israël. Het land lijkt internationaal steeds meer geïsoleerd te raken, maar geniet nog grote steun in het Westen.

Nederland en veel andere landen in het Westen erkennen de Palestijnse staat niet. In de Verenigde Staten, de belangrijkste bondgenoot van Israël, stemde men deze week voor sancties tegen het Internationaal Strafhof na arrestatiebevelen tegen Israëlische bestuurders.

Het geweld in Gaza gaat intussen onverminderd door. Bij een Israëlische aanval op een VN-school zijn gister minstens 37 doden gevallen. Bij een luchtaanval op een tentenkamp eerder deze week vielen er op één dag minstens 66 doden. Het dodental nadert de 40.000 met een veelvoud daarvan aan gewonden en vluchtelingen die geen kant op kunnen in Gaza.

- Advertentie -