25.7 C
Amsterdam

VK: veel islamofobe incidenten niet gemeld

Lees meer

De Britse politicus Shabana Mahmood (Labour) waarschuwt dat veel islamofobe incidenten niet worden gemeld aan de politie. Zo meldt de Britse krant the Independent.

Sinds 7 oktober, de Hamas-aanslag op Israël vorig jaar, is het aantal islamofobe incidenten geëxplodeerd in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Monitor Tell MAMA ging het om een toename van 355%.

Maar volgens Mahmood wordt ook een groot aantal islamofobe incidenten helemaal niet gemeld aan de politie en zou er sprake zijn van onderrraportage.

‘Onder mijn achterban hoor ik veel over islamofobie, maar dit wordt niet gemeld bij de politie. Ze laten het gewoon zitten en zien het als de prijs die je moet betalen om een moslim te zijn in dit land’, zegt Mahmood die toch wil wijzen op het belang van het doen van meldingen. ‘Beleid drijft op data, we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen’, voegt ze toe.

De grootste slachtoffers van moslimhaat zijn vrouwen. In 65 procent van de geregistreerde incidenten van islamofobie van Tell MAMA waren moslimvrouwen doelwit.

De Britse premier Rishi Sunak kreeg onlangs nog kritiek, omdat hij islamofobie niet serieus neemt, terwijl moslimhaat vooral bij zijn conservatieve achterban speelt.

- Advertentie -