17.9 C
Amsterdam

Wéér anti-islamitische aanval Canada: man gestoken, baard afgesneden

Lees meer

In de Canadese stad Saskatoon, in de staat Saskatchewan, is een 32-jarige moslim afgelopen vrijdag aangevallen door twee mannen. Toen hij op weg was naar de moskee werd hij gestoken in de rug. Ook werd een deel van zijn baard afgesneden.

Slachtoffer Muhammad Kashif vertelde dat twee mensen hem in het steegje achter zijn huis aanvielen. Kashif herkende een van de mannen, die hem een keer eerder had uitgescholden.

De twee mannen vielen Kashif vroeg in de ochtend aan. Hij werd van achteren aangevallen en in zijn rug gestoken met een mes. Kashif vocht met de twee mannen, die hem begonnen te treiteren.

‘Waarom draag je deze jurk?’, zeiden ze volgens hem. ‘Waarom ben je hier?’ ‘Ga terug naar je eigen land. Ik haat moslims. Waarom heb je deze baard?’ Vervolgens werd zijn baard deels afgesneden.

Mogelijk werden de twee geholpen door een derde man, omdat er in de buurt een groene auto geparkeerd stond, zei Kashif.

Behalve in zijn rug werd Kashif ook in zijn arm gestoken. Hij kreeg hiervoor veertien hechtingen. Kashif is bang dat zijn vrouw en drie kinderen van drie, vijf en acht jaar oud ook niet meer veilig zijn.

Hij vindt het afscheren van zijn baard en de emotionele pijn die hij heeft moeten ondergaan erger dan de messteken die hij heeft opgelopen, vertelt hij.

De politie is naar de daders op zoek. De burgemeester van Saskatoon reageert met afschuw. ‘Groepen die witte superioriteit, islamofobie en andere vormen van discriminatie verspreiden, moeten onderzocht worden en verantwoordelijk worden gehouden’, zegt de burgemeester. ‘We moeten ook individuele handelingen van racisme en discriminatie aanpakken.’

De aanval in Saskatoon is het derde Canadese voorval van moslimhaat in korte tijd. Op 6 juni reed Nathaniel Veltman (20) vier moslim dood in London, Ontario. En op 23 juni viel een gemaskerde man twee jonge moslima’s aan die een hoofddoek droegen in St. Albert, Alberta. Hij sloeg de een bewusteloos en viel de ander aan met een mes.

- Advertentie -