10 C
Amsterdam

‘Ook NSB’ers lid van Forum voor Democratie’

Dennis l'Ami
Dennis l'Ami
Journalist gespecialiseerd in politiek en maatschappij.

Lees meer

Volgens Alexander Goossens zijn er onder de leden van het Forum voor Democratie (FvD) ook oud-leden van de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB), de Centrum Democraten, de Centrumpartij ’86 en het Nederlands Blok. Dat schrijft Goossens in een bezwaarbrief die hij maandag heeft verstuurd naar het FvD.

Goossens is onlangs geroyeerd als lid van het FvD vanwege zijn lidmaatschap van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) na berichtgeving van de Kanttekening over samenwerking tussen het FvD en de NVU.

Goosens vindt het onbegrijpelijk dat alleen hij uit de partij is gezet. Hij vraagt zich af wat er met die andere leden gaat gebeuren. ‘Gaan die ook geroyeerd worden?’ Hij beweert dat hij altijd open is geweest over zijn lidmaatschap van de NVU. ’Ik heb zelf groen licht van jullie (het FvD, red.) gehad om Constant Kusters (NVU-leider, red.) te uit te nodigen voor het evenement in Badhoevedorp’, schrijft hij. ‘Nooit heb ik de intentie gehad om te infiltreren. Mijn intentie was om samen te werken, net zoals jullie nu doen met Leefbaar Rotterdam.’

Goossens: ‘Jullie kunnen beter de naam van de partij gaan veranderen in Forum voor Democratuur. Uw club is een instrument van het ‘koosjerkartel’ geworden, welke geen kritiek duldt op Israël, de ‘Joden’ en het zionisme.’

Het FvD ontkent samenwerking met de NVU. Thierry Baudet liet daarnaast weten dat hij nog nooit van Kusters had gehoord. Dat klopt echter niet, omdat hij in 2015 te gast was bij een uitzending van PowNed over Kusters.

Nu u hier toch bent...

Goede journalistiek kost geld. Leden en donaties maken onze gebalanceerde berichtgeving over biculturaliteit, zingeving en vrijheid mogelijk. Steun ons daarom als u ons werk belangrijk vindt.

Vertel mij meer!
- Advertentie -